pátek 15. března 2013

Tábor nebo noční můra? (epilog)


Slíbila jsem k táboru epilog, a tak je tady. Poslední kapitola totiž nebyla kdo ví jak ukončená a já prostě chtěla, aby jste všichni věděli, co se s jednotlivými postavami stalo a jaké jsou jejich osudy. Předem upozorňuji, že pokračování či bonus nechystám. Je mi to líto. Už jsem se smířila s koncem a tak to taky zůstane.

Beta: Teru

Věnování: Všem, kteří s touhle kapitolovkou byli úplně od prvopočátku až do teď.






A jak to všechno nakonec skončilo?

Upír Dylan, který byl zavřený v kobce bez krve, tak dopadl dobře na to, jak se choval. Pan Rendly ovšem ne. Když jej šel totiž kontrolovat, tak se na něj upír vrhnul a vysál jej do poslední kapky krve. Dost nepříjemné pro pana Rendlyho, ale spoustu dětí se dočkalo pocitu zadostiučinění. Dylan utekl neznámo kam. Do tábora se nikdy nevrátil a ani nebyl nikým spatřen.

Ředitelka Janine Taubová stále vede tábor, který se přestěhoval na jiné místo. Vybudovaly ho celý znovu a Rada na něm zavedla úplně jiná pravidla, než jaká byla na tom minulém. Žádné takové nesmyslné tělesné tresty. Děti chodí na sezení se Všemocnou, která jim se vším pomáhá a učí je správnostem. Tyhle metody skutečně zabírají a některé děti zde pobudou jen rok, protože víc času zde být nepotřebují.
Upíři mají na tábor vstup zakázán od Dylanova zkratu.

Ronald se už nechová jako idiot. Stal se členem Rady, protože Adamův otec byl zvrhle potěšen, když se dozvěděl, že zradil svou rasu, aby zachránil všechny děti z tábora. Jmenoval jej svou pravou rukou. Ronald si od té doby o sobě dost myslí, ale Adam a Jeremy jsou stále jeho kamarádi.

Víly Rhonda a Lucille jsou v kruhu ostatních víl, aby nebyli sami. I když se nemůžou dostatečně vzpamatovat ze ztráty Emily, tak se snaží žít šťastně. Stále se vídají s Adamem a Jeremym. Hodně často. Jsou všichni čtyři téměř nejlepší kamarádi a to jim Ronald trochu závidí. No, on má ale moc povinností na to, aby mohl doplňovat jejich partu, ale stejně by tam asi moc nezapadl, když Rhonda a Lucille jsou teď vlastně jako SPOLU. Proto hodně často konají rande ve čtyřech.

Adam s Jeremym jsou pořád spolu i asi po třech dalších letech. Chodí na stejnou univerzitu, takže se jeden neodloučili od druhého. Adam je tady pro Jeremyho vždy ve chvíli, kdy to nejvíc potřebuje, aby zmrazil jeho hněvivé koule. Nikoho dalšího nezabil, ale stejně si občas vzpomene na ty tři z léta..
Občasné hádky jsou na místě..jinak by jejich vztah ztratil to kouzlo. Utahují si ze sebe skoro pořád a věčně lezou na nervy Adamovu otci. Ano.. Adamovu otci. Jeremy se nevrátil zpátky k rodičům ani potom, co se s nimi asi po roce usmířil. Od té doby k nim chodí s Adamem jednou za dva týdny na večeři.  Už se odcizili až moc na to, aby se k nim mohl vrátit natrvalo. Stejně je mu lépe s Adamem. Cítí se tak mezi těmi svými, když i nějací sloužící a všichni, co chodí do sídla Rady, mají nějaké schopnosti nebo jsou nadpřirozené bytosti. Našel si svůj svět, do kterého dokonale zapadá a neliší se od ostatních.
To bylo ono…To, co mu celou dobu scházelo, aby byl skutečně šťastný.
Když se nad tím tak zamyslel… Po svém trestu na táboře si myslel, že je tábor jeho noční můra, ale ve skutečnosti to je hodně krásný sen, co se stal skutečností a odehrává se do teď.

8 komentářů:

  1. Katka jsem ráda že tábor předělali myšlenka to je dobrá když tam nikdo nepáchá teror Adam je opravdu jeho strážný anděl díky bohu za něho

    OdpovědětVymazat
  2. Nádhera. I keď mi bude smutno za týmto cyklom. No všetko raz musí skončiť. Našťastie sú tu Tvoje ostatné krásne poviedky. Tento epilog je krásne zakončenie, v ktorom sa všetko vysvetľuje. Je skvelé, že tábor ostal a od základov sa zmenil. Vďaka tomu bude mať veľa detí, pre ktoré bude predstavovať nádej na normálny život, šancu na lepšiu budúcnosť. Od Rolanda sa nedalo ani iné očakávať. Je to elf, a preto si veľmi zakladá na hrdosti. Adamov otec je totálny pošuk, ale musím uznať, že rozvaha a jasné myslenie mu nechýba. Páči sa, že i napriek dosť veľkému odcudzeniu sa Jeremy s rodičmi udobril a chodia ich navštevovať. Jeremy a Adam sú ako dve polovice jedného srdca a jednej duše. Patria k sebe a to nikto a nikdy nezmení. Ďakujem za krásnu kapitolovku :)

    P.S.: Prepáč, že nekomentujem Mafiu. Mám ju tiež rada. Vynasnažím sa to napraviť

    Catulus

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkné zakončení.
    Taková tě pěkná tečka... Všechno víme a nepotřebujeme další díl, aby byli zodpovězeny nějaké otázky :)
    Jinak jsem ráda, že se Jeremy usmířil s rodiči, ale je jasný, že ta propas mezi nimi se už nikdy zcela nezahojí... Takže pěkně zůstal u Adama a užívají si kopy dokonalého sexu :) *muehehe*
    Takže tímto ti chci pogratulovat k ukončení toho pěkného cyklu!!! ♥

    OdpovědětVymazat
  4. Woaa..to uz je konec.? Uch..skoda.. Tábor sem mela rada..:) Krasne se to cetlo..:))

    OdpovědětVymazat
  5. Mohla jsi sice zvolit trošku jinou formu toho epilogu, ale je fakt, že bys se jí asi nedal vyjádřít osud všech... je škoda, že Tábor končí. Ale zase jsem ráda, že to s Jeremym dopadlo dobře :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak konečeně mám čas to všechno okomentovat. Omlouvám se, že to trvalo tak dlouho :( konec je nááádherný a mě je líto, že to končí. Tábor jsem měla mocmocmoc ráda.

    OdpovědětVymazat
  7. Widlicka
    Dobře to skončilo, to je super <3
    jsem ráda, že tábor nezavrhli úplně, protože ty děti opravdu pomoct potřebují, jen to chtělo lepší přístup.
    Je škoda, že se tak hodně s rodiči odcizili, jednou od nich odejít stejně ale musel.

    OdpovědětVymazat
  8. Rhonda a Lucille lesby?? jooooooo Fruxíku tak se mi to líbí..:)) nádherné ukončení nádherné povídky,genialita!! :)*
    Anetka :)

    OdpovědětVymazat