sobota 15. února 2014

Blind (2)


Tak tady máte první pokračování téhle povídky. Možná tenhle díl nebude tak zajímavý, ale ono to zajímavé přijde, nebojte.

S pozdravem Frux.





Patrick

Koukl se na svého spolusedícího Mattyho. Zase koukal někam úplně do blba. Byl tak trochu mimo realitu jako už pár měsíců skoro každou hodinu ve škole, ve které nemusel nic dělat. Zasněně se usmíval, ale chvilkami i mračil. Zajímalo by ho, o čem asi tak přemýšlí, jenže když se naposled ptal, tak Matty zrudnul a snažil se jeho otázkou zakecat tím, co zvláštního budou mít na oběd. Fascinovaly ho totiž obědy připravované v jejich školní jídelně. Byl jimi posedlý a hrozně kritizoval kulinářské umění kuchařek.
Určitě byl do někoho zamilovaný, ale že by to bylo až tak tajné?
Patrick se však taky zasněně díval, jenomže ne do blba jako Matty, ale na jejich učitele angličtiny, který vypadal neskutečně sexy. Bylo mu asi něco kolem třiceti let, ale vypadal hodně mladě jako zajíček. Učil na jejich střední škole od začátku školního roku. Většina studentů ho měla ráda, protože byl hodný, vtipný a jeho známkování nebylo tak přísné jako u ostatních učitelů. Získal si studenty na svou stranu a nehrozilo, že jej zavrhnou v nemilost hlavně u holek, které mohly omdlévat jen když vstupoval do třídy. S kluky byl schopný chvilkami i probírat hokej nebo fotbal, takže v oblibě byl opravdu u všech.

Matty

Vytrhl ze sešitu kousek nelinkovaného papíru, aby na něj mohl napsat vzkaz svému spolužákovi.

Nepůjdeme po škole ven?

Popostrčil vzkaz po lavici k Patrickovi, ale ten si ho nevšiml, protože byl asi příliš uchvácený učitelovým výkladem o francouzských spisovatelích. Matty do něj dloubnul paží a pokynul hlavou na lavici, kde ležel položený vzkaz.
Patrick si ho vzal do rukou a tužkou rychle něco odepsal.

Jasně, půjdeme.

Matty se s úsměvem na tváři díval na odpověď, když mu Patrick podal lístek zpátky,  a četl si ji pořád dokola.
Ohromně se těšil, až škola skončí a oni spolu půjdou ven.
Nikdo jiný.
Jen oni dva.

Patrick

Procházeli se s Mattym po přeplněných ulicích města. Všichni zrovna končili ve škole nebo v práci, takže byla nejrušnější doba. Proplétali se davem a snažili se jeden druhému neztratit z dohledu. Vykládali si vtipy, kterým se oba smáli jako potrhlí.V tomhle ohledu si hodně rozuměli.
Matty byl pro Patricka skvělý kamarád, jenomže stále nevěděl, jak moc by mu mohl důvěřovat, a tak si raději některé věci nechával pro sebe. Tušil, že on to má taky tak. Snad třeba jednou se naskytne chvíle, kdy si vzájemně vše vyklopí.
„Chci si koupit něco na sebe.“ řekl zničehonic Matty.
„A co si představuješ pod pojmem něco na sebe?“ Nadzvedl Patrick obočí.
„Nevím. Už jsem si dlouho nic nekoupil a na kartě mám peněz dost.“
„Tak dobře.“ Pokrčil Patrick rameny a vtáhl Mattyho do prvního obchodu, který uviděl.
Donutil toho chudáka malého zkoušet si nejrůznější trika i kalhoty, které by si na sebe rozhodně nikdy dobrovolně neoblékl. Bylo to vtipné. Očividně Mattyho bavilo dělat ze sebe šaška.
„A teď si zkusíš něco ty.“ Zasmál se Matty.
„Ne.“ Zakroutil hlavou odmítavě.
„Ale ano. Celou dobu tady na sebe navlékám takové hrozné oblečení, tak by sis taky mohl něco hezkého vyzkoušet, Patricku.“ Jen co dořekl jeho jméno, tak přiskočil k regálu s oblečením a začal vybírat, co by na Patricka navlékl.

Matty

Zhodnotil kousky, co držel v rukou. Jo ten pohled na něj bude k popukání. Snažil se zadržet smích, co to jen šlo.
„Tady máš.“ Předal oblečení Patrickovi a ten s úšklebkem odešel do kabinky.
Matty se postavil před ni, aby si počkal na výsledek. Zjistil však, že si Patrick úplně nezatáhl, a tak mohl koukat škvírou přes závěs na jeho tělo. Moc dobře se na  něj totiž koukalo, jelikož Patrick pravidelně cvičil měl vypracované tělo.
Matty si přejel rukou po břiše. On takovou postavu neměl, ale nebyl tlustý. Spíše hubený, až to hezké nebylo.
Neuvažoval o sobě, ale raději se soustředil znovu na Patrickovo tělo. Jak rád by za ním teď vlezl do kabinky, zatáhl pořádně závěs a políbil ho. Jak rád by olíbal celou jeho nádhernou nahou hruď.
Ale nemohl.
„Tak jak bys mě ohodnotil na stupnici od jedné do deseti. Přičemž jednička je nejhorší a desítka znamená, že mi to ultra sluší.“ Zazubil se Patrick.
„Jedenáct z deseti.“ Hýkal Matty smíchy, protože oblečení, jaké měl Patrick na sobě.. nedalo se nic jiného, než smát. Růžové kalhoty s pudlem, které mu sahalo skoro až ke kolenům, takže by nemohl pořádně chodit, tričko s flitry a k tomu kšiltovka s nápisem LOOSER.
„Fajn, ale teď už ti opravdu vyberu něco, co si koupíš.“ Mrkl Patrick na Mattyho a zatáhl závěs, aby se mohl převléct do svého oblečení.

Za necelých deset minut byl v kabince Matty a zkoušel si vínovou mikinu přes hlavu. Velice ho zaujala, protože byl celkem ujetý na jednobarevné věci.
„Je pěkná.“ řekl Patrick. „Jen počkej. Spravím ti kapuci.“ Vlezl za ním Patrick do kabinky a začal mu upravovat kapuci.
Jejich obličeje k sobě měly blízko. Ještě kousek..kdyby se tak natáhl.. jejich rty by se vzájemně dotkly. Matty si olíznul rty. Vážně by ho teď nejradši začal líbat, ale ovládl se a odvrátil hlavu stranou.

Mikinu si koupil, ale byl smutný a zklamaný, protože pro něj byl Patrick nedosažitelný, takže mu radši řekl, že se necítí  dobře a skleslý zamířil domů.


1 komentář:

  1. Učitel angličtiny.. Oo. Já mám sexy učitele na angličtinu.. :DD
    Když to nevyjde s Patrickem, tak to vyjde s někým jiným.. ))

    Těším se na další díl ))

    Sall.

    OdpovědětVymazat